Kinderopvang 't Zonnetje Nederweert-Eind

Activiteiten

DSCF6710 (2).jpg
DSCF7771.JPG
DSCF8993.JPG
DSCF4925.JPG
DSCF4925.JPG

Bij Kinderopvang ’t Zonnetje bieden we themagerichte activiteiten aan waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. De thema’s zijn vaak gebaseerd op de onderwerpen die nauw bij de beleefwereld van de kinderen aansluit, zoals familie, vakantie, de seizoenen en feesten.

 

Onze activiteiten zijn uitdagend en stimulerend maar nooit opdringend. Het kind is zelf degene die bepaalt op welke manier en met welk materiaal hij of zij met de activiteit mee wil doen. Een voorbeeld van een themagerichte activiteit is spelen met water en ijs: wat gebeurt er als je water bij vriesweer buiten zet en wat gebeurt er met ijs als je het binnen zet? Een ander voorbeeld is het volgen van het geboorteproces van een kuiken uit het ei.

 

Als we knutselen doen we dat vaak op basis van ‘Een andere kijk op knutselen’: dat is knutselen met kosteloos materiaal en ontdekken, bijvoorbeeld door de kinderen met scheerschuim te laten spelen. Ze ontdekken wat ze allemaal kunnen doen met de materialen en maken een werkje dat ze herkennen als ‘zelf gemaakt’.

 

DSCF4449.JPGAlle kinderen kunnen naast het gerichte activiteitenaanbod ook zelf kiezen waar en waarmee ze willen spelen. Het aanbod aan spelmateriaal is zeer divers en is erop gericht de fantasie te stimuleren en het kind zoveel mogelijk te laten beleven op een dag. Dat gebeurt binnen, maar natuurlijk ook buiten in onze tuin. De kinderen gaan elke dag meerdere malen naar buiten om op ontdekkingsreis te gaan.